Columbia Journalism School

About the Stabile Student Center

Sabilecenter
The student center is a meeting place for work and conversation.
Photo/Photo/Joe Fornabaio

The new Stabile Student Center is comprised of several comfortable spaces where students, faculty, alumni, and staff can relax and interact. The design, by Marble Fairbanks Architects, offers a social hub on the main floor of the School. The architects’ reconfiguration of the west side of the Journalism building’s main and basement floors makes clever use of previously underutilized spaces, including a long-abandoned stair hall and the outdoor terrace.

A large multi-purpose space on the main floor that can be used for socializing, study or events is the heart of the Center. The offices of Career Services and the Dean of Students and the Library occupy main- and mezzanine-level offices adjacent to the social hub. An open stairway, parallel to the Broadway-facing windows, brings light to the basement, which features round-the-clock interview stations, a teaching lab, conference rooms, and a suite for Ph.D. students.

The Admissions office, on the north side of the Dean Joan Konner Alumni/Alumae Hall (lobby), is newly visible. The lobby has enhanced lighting and attractive new seating.

A glass enclosure on the west side of the School’s terrace creates an 800-square foot café. The café’s main façade, a large double-hung window, can be raised to create an open-air cafè in pleasant weather. The café's food service area occupies the former 2950 Broadway stair hall and is accessible both from the café and the social hub.

Contact Us

 

For more information
For information on naming opportunities available within the Stabile Student Center, please e-mail Robby O'Sullivan at robby.osullivan@columbia.edu.
For questions or comments
Sheila Thimba, Associate Dean of Administrative Affairs, sct2104@columbia.edu

Connect

Select the academic degree that interests you:
Apply